tisdag, mars 21, 2006

Vad håller FN på med!?


Så här ser alltså Förenta Nationernas kampanj mot rasism ut. Pj Anders Linder bloggar om det hela:

FN har producerat en affisch mot rasism, där det rasistiska symboliseras av - en legobit.

Ingen kan undgå det opportunistiska budskapet: Hallå, hallå, hela bråket om Muhammedteckningarna är de otäcka danskarnas fel! En hel nation sätts på de anklagades bänk.

En hel nation - och ett grannland till Sverige. Här fick Bosse Ringholm någonting att bita i redan dag ett på jobbet. När får vi höra honom be FN dra in affischen och be danska folket - för att inte tala om Lego!! - om ursäkt?

Från FN hävdas att det inte finns något samband med Muhammed-karikatyrerna:

José Luis Díaz är talesman för Louise Arbour och förnekar helt att det finns något samband med konflikten om de danska karikatyrerna och reaktionerna på dem i den muslimska världen.
– Det finns inga dolda budskap, affischen anspelar inte på eller kommenterar det som hänt i Danmark. Det är olyckligt om affischen tolkas så, och om det leder till att det antirasistiska budskapet kommer i skymundan, säger Díaz till svd.se

Jaha, ja. Så chefen Louise Arbour och hennes Kommissariat för mänskliga rättigheter, som varit mycket aktiv i karikatyrfrågan, skulle alltså ha placerat en lego-bit i teckningen av andra orsaker än att det är en dansk produkt?