tisdag, september 12, 2006

On the campaign trail

Idag bär det vidare till Stockholm för debatt på Kungsholmen och i Enskede. Sedan är det tillbaka till Värmland för valspurten. Gymnasiekampanjandet avslutas på fredag i form av tre debatter på Tingvallagymnasiet, vilket nog lär gör att man är mer än lovligt utmattad på eftermiddagen.

För debatter kan ju vara ganska krävande. Inte alltid, men ibland. För Fredrik Reinfeldts del så förstår jag att det blev jobbigt att förstå vad Göran Persson menade med "alliansens pensionärsskatt". För inte kunde han ana att Persson i själva verket körde en luring, eftersom han avsåg alliansens skattesänkning för förvärvsarbetande ålderspensionärer.

Att motdebattören drar till med en luring kan hända på gymnasiedebatter också. Det får man helt enkelt försöka hantera genom att vara uppmärksam. Men det måste såklart finnas en gräns. Tyvärr har jag sett den gränsen passeras med jämna mellanrum. Det är tråkigt, och de stora förlorarna är de värmländska gymnasieelever som försöker bilda sig en uppfattning om vad man ska rösta på.

Lyckligtvis sker dessa övertramp bara i undantagsfall. De allra flesta jag debatterat mot har kört med schyssta metoder.

3 Comments:

At torsdag, 14 september, 2006, Blogger Lizett said...

Du ägde på Tingvalla !

 
At tisdag, 19 september, 2006, Blogger Charlie Weimers said...

Den komplimangen tackar vi för! :-)

 
At tisdag, 19 september, 2006, Blogger Lizett said...

Vasse =D

 

Skicka en kommentar

<< Home