torsdag, maj 04, 2006

Sundsvall t/r

Det har blivit många timmar tåg under det senaste dygnet. Åkte till Sundsvall vid 14-tiden tiden (kom fram 21.55) igår för att idag debattera på Hedbergska skolan i Sundsvall. Direkt efter debatten (12.00) bar det tillbaka mot Värmland dit jag kom fram vid 19-tiden.

Men det var verkligen kul att komma upp till Sundsvall! Suveränt mottagande från Medelpads KDU:are (cred till Josef och Ida för en riktigt fräsch monter) och en riktigt bra debatt därtill.

Debatten, vars publik bestod av treor, kom främst att handla om jobben, en fråga där regeringen helt enkelt inte levererat. När SSU:s vanliga snack om 250 miljarder i skattesänkningar kom upp så var det bara att hänvisa till Alliansens budgetmotion som kom i tisdags. Det är min spontanta känsla att eleverna vid Hedbergska uppfattade budgetmotionens skrivningar om 37 miljarder i skattesänkningar (jobbavdraget) som mer aktuell och relevant än sossens hänvisingar till ett fem år gammalt citat av Fredrik Reinfeldt.

När debatten var slut fick skolans treor möjlighet att rösta. Så här gick det:

Miljöpartiet 19,8 %
Centerpartiet 3,3 %
Moderaterna 30,5 %
Vänsterpartiet 4,0 %
Kristdemokraterna 16,6 %
Folkpartiet 15,2 %
Socialdemokraterna 10,6 %

Vänsterkartellen: 34,4 %
Alliansen: 65,6 %

151 röster avgavs i valurnorna.

Känns riktigt bra med tanke på att borgerligheten i Sundvall i riksdagsvalet 2002 fick 36,5 procent och Kristdemokraterna 6,8 procent. Segerpotentialen finns där!

1 Comments:

At fredag, 05 maj, 2006, Blogger Källstrand said...

Gött att det gick bra! Jag gör just nu lite reklam för dig på min blogg, hoppas du märker av en besöksökning trots det fina "anti-dator-användar-vädret".. ! /M

 

Skicka en kommentar

<< Home